De Roestelberg

De Roestelberg en De Galgenwiel zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden.
Deze 2 bedrijven vallen onder de 4 koppige eenheid Mike, Gert-Jan, Roy en Jurgen.
In 1927 is De Roestelberg, toen nog "Berg en Dal" zeer kleinschalig begonnen. Met een paar planken werd een etablissement in elkaar getimmerd waar in de zomerdag de eerste gasten terecht konden. De grondleggers Pauw en Anna van Eeuwijk hadden goed bekeken dat dit een unieke plek was. Met hun bakkers achtergrond uit de stationsstraat in Waalwijk wisten ze snel een klantenkring te creëren.
Zoon Jan leerde het trucje van zijn ouders en zag met zijn vrouw Betsie en mooie toekomst in "Berg en Dal". Ergens in de jaren '50 werd "Berg en Dal" omgedoopt naar de gelijknamige berg "De Roestelberg". Iedereen noemde het café van Familie van Eeuwijk al De Roestelberg namelijk. Jan en Betsie wilde gasten uit de randstad ook een onderkomen aanbieden en bouwde 4 vakantiehuisjes. Die werden in 2006 vervangen door de huidige houten huizen de "Boomgalows".
Zoon Gerard deed met zijn vrouw Ans op zijn beurt een flinke duit in het zakje met een flinke verbouwing en uitbreiding van de menukaart.
Ook waren zij pionier op het gebied van speciaalbier in de Horeca. Vader Jan verklaarde zoon Gerard voor gek met al die gekke bieren. "Wie drinkt dat nou, zie maar van die voorraad af te komen". Dat soort uitspraken waren dagelijkse kost. Toch was dit een zeer geslaagde uitstap die kenmerkend is voor De Roestelberg van nu.
Zoon Mike en compagnon Gert-Jan namen in 2007 het stokje over. Zij namen het niveau onderhanden en brachten het naar het huidige niveau. De kaart verandert mee met de seizoenen, asperges, mosselen en wildschotels komen standaard voorbij door het jaar heen. Bijzondere bieren die je bijna nergens vind, staan standaard op de kaart. Ook met de bieren worden de seizoenen op de voet gevolgd. Hertfstbok en voorjaarsbok, IPA's, Stouts en Quadrupels om je vingers bij af te likken.
Mike en Gert-Jan hebben de looks ook aangepast, maar wel de oorsprong in ere gehouden.
Op naar de 100 jaar!
www.de-roestelberg.nl

Sluiten