Fietsen en Wandelen

Het vroegere Loenermeer was aanzienlijk groter dan de huidige Galgenwiel, die echter nog steeds een lengte van een paar honderd meter beslaat. Op de hoek van de Meerdijk en de Wielerstraat ligt hij open in een gordel van riet en versierd met witte waterlelies. Tot aan zijn uiterste punt in het noordoosten zit hij opgesloten in dicht loofhout van allerlei soort. Berken bekijken zich roerloos in het donkere water en aan hun voet groeit de salomonszegel. Bij iedere stap, die ge zet, verandert het kleurige beeld als in een caleidoscoop. Op zijn oevers en in het water viert een door geen mensenhand geschonden natuur zich uit als in een uitbundig halleluja en visioenen van oerwouden dringen zich onweerstaanbaar op. De Galgenwiel is een natuurmonument zonder weerga.

Fietsverhuur

De natuur rondom De Galgenwiel beleven, maar geen fiets bij de hand? Geen nood! Bij ons café zijn op aanvraag fietsen beschikbaar voor een heerlijke tocht in de Loonse en Drunense Duinen.

Lees meer

Wandelen

Wandelen is goed voor de spijsvertering. En natuurlijk ook om weer trek te krijgen. Als dat ook nog kan in een schitterende omgeving, dan begrijpt u dat De Galgenwiel een uitstekende uitvalsbasis is.

Lees meer
Sluiten